Stadjer (22) mishandelt handhavers bij aanhouding in horecagelegenheid in Nieuwe Ebbingestraat

nieuws
Foto: Handhaving050 via Twitter

De politie heeft zondagavond een 22-jarige man uit Groningen aangehouden in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Ebbingestraat. De man wordt verdacht van mishandeling, onder meer tegen handhavers van de gemeente.

Volgens teamchef Gerard de Jonge van het basis-politieteam Groningen-Centrum werd de Stadjer agressief, nadat de eigenaar van het etablissement hem zijn zaak uit wilde zetten. De man ging daarop fysiek en verbaal in het geweer.

Na aankomst van handhavers van de gemeente Groningen moesten ook de boa’s het ontgelden en werden ook zij slachtoffer van mishandeling door de Stadjer. De politie wist de man uiteindelijk te arresteren. De Stadjer moet zich maandag, na een nacht in de cel, bij de politie verantwoorden voor zijn daden.