Fietser (67) zwaargewond bij aanrijding, doorrijder meldt zich bij politie (update)

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk op de Kraneweg is zondagochtend een fietser, een 67-jarige man uit Groningen, zwaargewond geraakt. De automobilist is na het ongeluk doorgereden. De politie heeft maandagochtend een officieel signalement naar buiten gebracht. Op maandagmiddag meldde de bestuurder zich bij de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 09.30 uur op de kruising met de Friesestraatweg. “Het slachtoffer raakte bij het ongeluk zwaargewond”, vertelt een politiewoordvoerder. “De persoon is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder is doorgereden. Korte tijd later hebben we in de omgeving van de Kraneweg een voertuig aangetroffen. De vermoedelijke bestuurder is weggevlucht en wij zijn op zoek naar hem.” Via Burgernet werd daarbij ook de hulp van de inwoners ingeroepen.

Maandagochtend is duidelijk dat de doorrijder nog steeds niet is gevonden. Het slachtoffer blijkt een 67-jarige man uit Groningen te zijn. Inmiddels heeft de politie een officieel signalement van de bestuurder vrijgegeven. Het gaat om een man met een getinte huiskleur. Vermoedelijk is hij tussen de 20 en 25 jaar. Hij heeft kort donker haar en droeg ten tijde van het ongeval een grijs windjack en zwarte schoenen. De man liet de bij het ongeluk betrokken auto, een grijze Volkswagen Passat, achter in de Wassenberghstraat.

De politie roept de bestuurder op om zich te melden bij de politie. Daarnaast is de politie op zoek naar mensen die mogelijk beelden hebben van het ongeval, via een dashcam- of deurbelcamera. Ook willen agenten graag in contact komen met mensen die de vermoedelijke verdachte kort na het ongeval nog hebben gezien, of anderszins weten om wie het gaat. Bellen met de politie kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Getuigen kunnen zich ook melden via dit online tipformulier. Hier kunnen ook foto’s en video’s worden gedeeld met de politie.

Update 21-08-2023  15.00 uur:

De bestuurder heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. Meer daarover lees je hier.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl