Nacompetitie: Omlandia naar finale, opnieuw degradatie Glimmen

sport
Foto Andor Heij

Omlandia heeft zaterdag de eerste nacompetitiewedstrijd voor lijfsbehoud in de derde klasse gewonnen. Glimmen degradeerde voor de tweede keer op rij.

Omlandia won in en tegen Borger met 2-0. Jeremy van Coevorden opende na 16 minuten de score voor het team uit Ten Boer. Beide ploegen kregen wat kansen, maar Omlandia ging met een voorsprong aan de thee. Tien minuten na de pauze kopte Jeroen Dijkhuizen een voorzet van Wouter Hoek binnen: 2-0. Borger drong nog wel aan, maar Omlandia boekte uiteindelijk een terechte zege. Borger degradeerde naar de vierde klasse. Omlandia speelt de finale op nog onbekend terrein tegen IJVC uit IJlst.

Het is VVK niet gelukt om te promoveren naar de derde klasse. In Roden werd met 4-0 verloren van ONR, dat derdeklasser hoopt te blijven. ONR was voor de pauze de bovenliggende partij en kwam na 41 minuten op voorsprong. Na rust was VVK een periode sterker en kreeg enkele kansen die niet verzilverd werden. Toen Leon Schievels zijn tweede maakte voor ONR was de wedstrijd beslist. Doelman Mike Bos van VVK kreeg na de 3-0 een rode kaart. ONR schoot daarna het kwartet vol. ONR speelt de finale voor behoud in de derde klasse tegen competitiegenoot NEC Delfzijl.

Handhaving Amicitia VMC

Amicitia VMC handhaafde zich in de vierde klasse door in de finale op sportpark Coendersborg met 2-0 te winnen van Glimmen. Nick Lukassen en Jordi Potma scoorden voor Amicita. Glimmen degradeerde door de nederlaag naar de vijfde klasse. Het is de tweede degradatie op rij voor Glimmen.

Haren verloor in Bakkeveen de finale voor een plek in de vierde klasse van Steenwijk: 5-2. De wedstrijd ging lang gelijk op. Haren kwam twee keer terug van een achterstand via Marniek Berends en Ivar Luppes. In de slotfase werd Steenwijk sterker en scoorde in korte tijd drie keer, waarvan twee door Wessel Busscher. Haren blijft door de nederlaag vijfdeklasser.