Helpman blijft tweedeklasser na nederlaag tegen Valthermond

sport
Foto Andor Heij: Helpman neemt het doel van Sellingen onder vuur

Helpman heeft donderdagavond de uitwedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse met 2-0 verloren van Valthermond.

Dat betekent dat Helpman ook volgend seizoen in de tweede klasse zondag speelt. Valthermond speelt in de derde ronde zondag tegen Union uit Malden.

Voor de pauze kregen beide ploegen weinig mogelijkheden. Toch kwam Valthermond na 28 minuten op een 1-0 voorsprong door Erik Jan Veerbeek. Helpman probeerde het na de pauze wel en kreeg ook nog een grote kans. Helpman nam achterin risico’s door de gelijkmaker te willen forceren, maar liep in de slotfase opnieuw tegen een treffer van Veerbeek aan: 2-0.

Programma nacompetitie zaterdag

Zaterdag is er opnieuw nacompetitievoetbal. Gorecht speelt voor handhaving in de eerste klasse thuis tegen VEV’67 uit Leek. De winnaar gaat naar de finale. Dat geldt ook voor het duel Groen Geel – Zuidhorn. Groen Geel hoopt te promoveren naar de tweede klasse. VVK speelt in Roden voor promotie naar de derde klasse tegen ONR. Ook hier gaat de winnaar naar de finale.

Er zijn ook twee finales met clubs uit de gemeente Groningen. Amicitia VMC speelt op sportpark Coendersborg tegen Glimmen. De winnaar blijft in de vierde klasse. De verliezer degradeert naar de vijfde klasse. Haren speelt in Bakkeveen tegen Steenwijk. Bij winst promoveert Haren naar de vierde klasse.