Veel Groningse scholieren doen mee met de ‘Week van de Schooltuin’

nieuws

Ongeveer 2500 basisschoolleerlingen in de provincie Groningen doen volgende week mee aan de ‘Week van de Schooltuin’. In deze week leren kinderen hoe ze zelf groente en fruit moeten zaaien, verzorgen en oogsten.

De organisatie hoopt hiermee bij te dragen aan een gezondere samenleving. ‘Zelf groente kunnen kweken, draagt bij aan een gezonde en natuurbewuste generatie,’ stelt projectleider Arjan Klopstra. Over het hele land gaan bijna 50.000 kinderen met schooltuinieren aan de slag.

Het motto van deze tweede editie van de Week van de Schooltuin is: samen zaaien, samen groeien. Leerlingen, onderwijzers en moestuincoaches zaaien deze week onder andere een recordaantal zaadjes. Voor scholen die zelf niet over een schooltuin beschikken, zijn er eenvoudige, laagdrempelige lessen ontwikkeld.

De organisatie vindt dat ieder kind op de basisschool aan de slag zou moeten kunnen in een schooltuin. Uit onderzoek blijkt echter dat slechts één op de vijf leerkrachten met hun klas een schooltuin heeft. Hoewel het merendeel van de leerkrachten aangeeft wel te willen schooltuinieren, ziet zij hiertoe geen mogelijkheden. Welk is bij scholen de belangstelling voor de schooltuin bij scholen en gemeenten het afgelopen jaar wel gegroeid.