Opnieuw tienduizend euro boete voor FC Groningen, dit keer voor veldbestorming tijdens thuiswedstrijd tegen Cambuur

nieuws
Foto: Donald Trung Quoc Don via WikiMedia Commons (CC 4.0 SA)

Voor de derde keer in een maand tijd heeft FC Groningen een geldboete opgelegd gekregen vanwege wanordelijk gedrag van supporters. Donderdag werd bekend dat de club tienduizend euro moet betalen, omdat mensen het veld op kwamen tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.

Kort voor het einde van de wedstrijd op donderdag 26 januari ging het mis. Een paar minuten eerder scoorde Cambuur de enige en uiteindelijk winnende goal van de wedstrijd. Boze supporters trokken het veld op om hun onvrede te uiten. Daardoor werd de wedstrijd een kwartier stilgelegd.

De tienduizend euro boete is de derde in minder dan een maand tijd voor FC Groningen. Ruim drie weken terug kreeg de FC vijfduizend euro boete, omdat supporters bekers en vuurwerk naar spelers gooiden tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg. Nog geen zeven dagen daarvoor kreeg de club een geldboete voor een zelfde incident tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior.

Aan de laatst genoemde boete hangt ook een voorwaardelijke straf voor de club: als aanhangers van FC Groningen zich opnieuw misdragen, dreigt een wedstrijd zonder publiek. Die straf werd nu niet opgelegd, omdat het incident waar donderdag uitspraak over werd gedaan plaatsvond voordat deze voorwaardelijke straf werd opgelegd.

Toch dreigt de wedstrijd zonder publiek wel voor de club, omdat de incidenten tijdens FC Groningen – SC Heerenveen wel plaatsvonden nadat de voorwaardelijke straf werd opgelegd. Tijdens deze wedstrijd kwam opnieuw een supporter het veld op en deelde zijn zoon een klap uit aan FC-linksback Jetro Willems. De KNVB moet zich nog uitspreken over deze incidenten.