Donar trekt aan het langste eind tegen Oostende

Donar-speler Viktor Gaddefors (links) (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft zondagmiddag voor een stunt gezorgd door te winnen van koploper Filou Oostende. In een goed gevuld Martiniplaza werd het 63-60.

De thuisploeg, met een van een blessure herstelde Vernon Taylor, begon fel en liep na het eerste kwart (18-12) steeds verder uit. De Belgen speelden ver onder hun niveau en konden Donar niet bijbenen. Bij rust was het 36-23, dankzij een driepunter in de buzzer van Andrej Magdevski. Kort na rust kwam Donar op de maximale voorsprong van 40-23, maar daarna kwam Filou terug. Aan het eind van het derde kwart was het verschil nog maar 10 punten: 50-40.

Een spannend laatste kwart volgde. Met nog 3,5 minuut op de klok was het gelijk: 56-56. Een driepunter van Clay Mounce en een lay-up van Willem Brandwijk zorgden voor wat lucht. Daarna probeerde Filou met snelle driepuntsschoten nog het tij te keren, maar Donar bleef een kleine voorsprong houden. Een driepuntsschot in het eindsignaal van Keye van der Vuurst de Vries van Filou ging mis.

Topscorers bij Donar waren Viktor Gaddefors met 17 punten, Clay Mounce met 14 punten en Steph Branch met 11 punten. Bij Filou was Breein Tyree topscorer met 22 punten.

Donar staat op de zesde plek in de Elite Gold en heeft 22 punten uit 5 wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd van Donar is komende vrijdag. Dan speelt de ploeg van coach Andrej Stimac in Hasselt tegen Hubo Limburg United.