Voetbalvereniging VV Groningen heft zichzelf op

sport
Foto Andor Heij. Sportpark het Noorden. Avond. VVG, ,VVK, Potetos.

VV Groningen heeft zichzelf opgeheven. Dat meldt voorzitter Robert Bollegraaf woensdagavond op Facebook.

Het eerste elftal van VVG, dat in de zaterdag eerste klasse F speelt,  zou zaterdag tegen Hoogeveen aantreden voor de districtsbeker. De KNVB liet woensdag echter aan Hoogeveen weten dat VVG alle elftallen uit de competitie heeft teruggetrokken. VVG was niet te bereiken om het nieuws te bevestigen, totdat de club het zelf op Facebook bekend maakte. “Helaas tot pijn in mijn hart hebben we moeten besluiten om VV Groningen per direct te moeten opheffen helaas was er geen voortbestaan mogelijk”, schrijft Bollegraaf.

Er wordt geen reden genoemd, maar er zouden financiële problemen gaan ontstaan door hogere kosten en lage kantine opbrengsten.

VVG staat in de competitie op de laatste plaats. Alle resultaten worden geschrapt. Hoogezand profiteert daar het meeste van, want dat was de enige club waarvan het eerste van VVG dit seizoen won. De spelers van VVG mogen van de KNVB op zoek naar een andere club voor de rest van het seizoen.

De club speelt op sportpark het Noorden en bestaat sinds 1929. Er waren nog maar twee elftallen in de competitie actief.