Velocitas wint fors, nederlagen Groen Geel, Helpman, Stadspark pakt eerste punt

sport
Foto Martijn Minnema. VVK - Mamio

Koploper Velocitas haalde fors uit in 2L zaterdag. In 3C lieten de Groninger ploegen het aardig liggen en in 4C pakte Stadspark het eerste punt.

In de tweede klasse L maakte koploper Velocitas 1897 geen fout. Er werd ruim afgerekend met SV Oosterwolde. De ploeg uit Ooststellingwerf speelde wel lang met tien man na rood voor doelman Jarno Atsma. Velocitas stond toen al voor door een doelpunt van Jesse Bosgraaf. Joris Mulder maakte er met twee doelpunten 3-0 van. Bosgraaf tekende voor de 4-0. Een strafschop van Bart Steenbergen betekende de 5-0. Het slotakkoord was van Rutger Hofsteenge: 6-0.

Velocitas deed goede zaken, want concurrent Drenthina verloor in Assen met 3-1 van Achilles 1894. Velocitas heeft 29 punten uit 13 wedstrijden en dat zijn er zes meer dan Drenthina en Achilles. Drenthina heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Hekkensluiter Be Quick 1887 pakte het tweede punt in deze competitie. In en tegen Bedum werd het 1-1. Voor Be Quick scoorde Stan Kristeerius.

In de derde klasse C verloor The Knickerbockers van koploper Grijpskerk. Het verslag staat hier.

Groen Geel en Helpman lieten het afweten. Groen Geel ging thuis tegen Loppersum met 2-0 onderuit. Groen Geel bleef wel tweede met 27 uit 14, vier punten achter Grijpskerk dat nog een duel moet inhalen.

Helpman staat derde met een punt minder dan Groen Geel. Helpman verloor in Hoogkerk met 2-1 van HFC’15. Lars Huizinga en Mike Steenbergen zetten HFC op een 2-0 voorsprong. Tim van Dorp deed voor Helpman wat terug. HFC’15 is zevende met 20 uit 14.

Lycurgus won met 3-2 van ONR en is vierde met 25 uit 14. Omlandia boekte onderin een belangrijke zege. In Ten Boer werd TLC met 2-0 verslagen. Ruben Meier en Martin Oudman scoorden. Omlandia is tiende met 15 uit 13.

In de vierde klasse C versloeg VVK thuis Mamio met 3-2. Tim van der Molen maakte alle treffers voor VVK. De winnende viel in de laatste minuut. Het duel lag enige tijd stil nadat Mamio speler Mehmet Yetim zijn tweede gele en dus rode kaart had gekregen. Yetim ging vervolgens door het lint waardoor de scheidsrechter een afkoelingsperiode inlaste. Mamio is tweede achter Holwierde met 27 uit 13 en VVK vierde met 23 uit 13.

Opmerkelijk was het allereerste punt voor Stadspark tegen de nummer drie DVC Appingedam. Het werd in Appingedam 1-1. Gert Jan Webers scoorde voor Stadspark.

Amicitia VMC kreeg in Hoogezand Sappemeer een pak slaag van HS’88: 8-0. Amicitia is met 9 uit 13 twaalfde en voorlaatste.

In 4D speelde Glimmen met 0-0 gelijk tegen NWVV en staat negende met 14 uit 13.