The Knickerbockers kan koploper Grijpskerk niet pootje haken

Foto Andor Heij. The Knickerbockers - Grijpskerk

The Knickerbockers verloor zaterdagmiddag in eigen huis in de slotfase met 1-0 van Grijpskerk.

Op voorhand was het een interessante ontmoeting, want Grijpskerk is de koploper in de derde klasse C zaterdag en The Knickerbockers was leider in de tweede periode. Maar het werd een wat teleurstellende rommelige pot voetbal op een slecht veld waarin de scheidsrechter ook een behoorlijke rol speelde. Zo claimde The Knickerbockers voor rust een strafschop. En was een schot van Grijpskerk nou wel of niet over de doellijn gegaan? En in de slotfase werd de doorgebroken Joost Schoenmaker van Grijpskerk even vastgehouden door TKB doelman Sietse Vissers, wat de leidsman ontging.

Grijpskerk kreeg de eerste goede kans in de wedstrijd. Jorin de Boer omspeelde Vissers, maar hij werd dusdanig naar buiten gedreven dat hij de bal niet hard op het doel kon schieten en het leer een prooi werd voor de TKB defensie. De studenten namen het initiatief vanaf dat moment. Dat resulteerde in twee aardige kansen voor Oscar McLean en Moos Penning.

Na rust waren de eerste kansen voor Grijpskerk. Vissers had een geweldige reflex in huis op een kopbal van Stephan Reker. Grijpskerk zag die bal achter de doellijn, maar de scheidsrechter niet. In de 81e minuut viel de enige treffer. Na een glijpartij in de TKB defensie kwam Schoenmaker oog in oog met Vissers en de Grijpskerk spits schoot hard raak: 0-1.

TKB perste er een slotoffensief uit en dat leverde twee dotten van kansen op voor Lars van der Haar en Sander Stokman. In een counter dreigde Schoenmaker het helemaal af te maken voor Grijpskerk, maar hij werd dus even vastgehouden door Vissers. Dat boeide Grijpskerk na afloop niet meer, want de wedstrijd werd alsnog gewonnen en twee concurrenten voor de titel, Groen Geel en Helpman, gingen onderuit.

Trainer Lesmond Prinsen van TKB, die na dit seizoen naar Zuidlaren verkast, was vooral boos. Op de scheidsrechter en op de tegenstander: “Ik vind dit geen terechte nederlaag. We hebben verloren van een vervelende ploeg die niet wil voetballen. Ze spelen alleen maar voor een resultaat. Ik ben trots op mijn mannen. Die wilden wel voetballen. We hebben de mogelijkheden gehad, maar die hebben we helaas niet afgemaakt”.

Grijskerk staat riant aan de leiding in 3C en nam ook de koppositie in de tweede periode van TKB over. The Knickerbockers staat nu derde in de periode en zesde in de reguliere stand.