Stekker nog niet definitief uit voetbalclub VVG: “Op 16 maart wordt er verder gesproken”

nieuws
Foto Andor Heij. Sportpark het Noorden. Avond. VVG, ,VVK, Potetos.

Voetbalclub VVG is nog niet definitief opgeheven. Volgens wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport wordt er op 16 maart tijdens een Algemene Ledenvergadering verder gesproken over de toekomst van de club.

Vorige week werd door een bericht op sociale media duidelijk dat de voetbalclub zichzelf had opgeheven. Dit leidde direct tot zorgen. VVG is actief op sportcomplex Het Noorden, waar ook VVK en Potetos actief zijn. Voor het beheer werken de clubs samen in een stichting. Door het wegvallen van VVG zijn de andere clubs bang dat de kosten voor hun hoger gaan worden. Fractievoorzitter Jalt de Haan van het CDA: “Je hebt het dan over kostenposten als verzekeringen en gemeentelijke belastingen. We willen graag weten hoe dit zit, en of clubs vanuit de gemeente ook ondersteund kunnen worden.”

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie): “Er is nog geen definitief besluit gevallen”
Wethouder Jongman: “Het bericht dat vorige week binnenkwam, kwam voor ons onverwacht. VVG bestaat al bijna honderd jaar, en de club heeft een mooie geschiedenis. Dat hebben we de afgelopen week ook gezien met alle mooie foto’s die her en der gepubliceerd werden. Je sluit nogal een boek af. Naar aanleiding van het nieuws heeft de klantregisseur van de gemeente direct contact gezocht. Gisteravond vond er een Algemene Ledenvergadering plaats en daar werd duidelijk dat er nog geen definitief besluit is gevallen. Er is nog geen duidelijkheid over een eventuele opheffingsdatum. Dit betekent dat we daarom ook geen duidelijkheid kunnen geven over contracten, en wat de financiële consequenties zijn.”

“Als gemeente blijven we in gesprek”
De wethouder vertelt verder: “Op 16 maart vindt er een nieuwe vergadering plaats. Dan wordt er meer duidelijkheid verwacht. Wel hebben we vanuit de gemeente geadviseerd aan VVG om met de andere clubs in gesprek te gaan. En tot slot wil ik aangeven dat we als gemeente het proces volgen. We zijn in gesprek en we blijven in gesprek.”