Reis je met een rustige trein van Utrecht naar Stad? Dan geeft NS je tot zestig procent korting

nieuws
Foto: Rob Dammers - America NSR VIRMm 9516, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=109578156

Reizigers tussen Utrecht en Groningen kunnen vanaf maandag met maximaal zestig procent korting reizen zolang ze voor een rustige trein kiezen. Dat maakte de NS maandagochtend bekend.

Vorig jaar startte NS al met de actie ‘NS Voordeel’ op traject Den Haag-Eindhoven. Nu komt daar het traject tussen Utrecht en Groningen bij, naast het traject tussen Utrecht en Den Helder.

“Door NS Voordeel aan te bieden op traject Utrecht-Groningen en traject Utrecht-Den Helder kunnen nog meer reizigers goedkoper met de trein reizen terwijl wij de ruimte in onze treinen beter benutten”, vertelt NS-bestuurslid Tjalling Smit. “De pilot heeft aangetoond dat we met dit e-ticket reizigers kunnen verleiden om de trein te nemen die dat anders niet gedaan hadden. Ook zien we dat dat het ticket helpt om reizigers beter te spreiden. Reizigers zijn bereid om een rustige trein te kiezen met hoge korting.”

Reizigers moeten een ticket voor een rustige trein minimaal een dag van tevoren aanschaffen via de NS-app. Een reis beginnen met de korting is mogelijk vanaf alle tussengelegen Intercity-stations.