Politie deelt vijftig bekeuringen uit bij illegale scootermeeting, één scooter in beslag genomen

nieuws
Foto via Politie.nl

Bij een scootermeeting in Stad heeft de politie zondag vijftig bekeuringen uitgedeeld. Eén scooter werd door de agenten in beslag genomen.

De gemeente had een samenscholingsverbod afgegeven. Daar hielden de deelnemers aan de meeting zich niet aan. Nadat zij zich eerst verzamelden op industrieterrein Westpoort, kwamen zij later bijeen op de Bunders en de Zernikelaan. “We hebben vijftig personen een bekeuring gegeven vanwege het overtreden van het samenscholingsverbod”, vertelt de politie. “Daarnaast hebben we één persoon een boete gegeven vanwege het rijden zonder kentekenplaat, een ander persoon kreeg een bon voor het rijden zonder rijbewijs. Eén scooter werd in beslag genomen omdat deze vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Hier doen we onderzoek naar.”

Tijdens de meeting vond op de Smirnoffstraat een ongeluk plaats. Bij dit eenzijdige ongeval raakte de bestuurder gewond. Deze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. In Groningen vinden met enige regelmaat scootermeetings plaats. Burgemeester Koen Schuiling (VVD) liet in november weten dat er in Groningen geen ruimte is voor scootermeetings. De politie: “Bij scootermeetings kunnen onveilige situaties ontstaan, met mogelijk gewonden als gevolg. Ook omstanders kunnen hierbij een risico lopen. De scooterrijders houden zich niet aan verkeersregels en ze begaan andere overtredingen. Waar mogelijk blijven we handhaven, zodra de openbare orde in het gedrang komt of als er overtredingen plaatsvinden.”