Nederlaag GVAV, punt GRC, winst Forward, Lewenborg versterkt koppositie

Foto Martijn Minnema. Groninger Boys -PJC

In de eerste klasse E van het zondagvoetbal pakte alleen GRC Groningen een punt. Een klasse lager won Forward en in de derde klasse C blijft Lewenborg maar winnen. Engelbert verloor de topper.

In de eerste klasse E verloor GVAV Rapiditas de uitwedstrijd tegen WVV. GVAV kwam na zeven minuten op voorsprong via Joel de Jong. Nog voor de pauze kwam de ploeg uit Winschoten via Ivar Bruins langszij. Na de pauze kreeg Patrick Venema zijn tweede gele en dus rode kaart. Martijn Delger besliste in de 86e minuut het duel voor WVV.

GRC Groningen speelde in Barger Oosterveld met 1-1 gelijk tegen SVBO. Bram Mulder scoorde voor GRC.

GVAV bleef vierde met 23 punten uit 14 wedstrijden. GRC staat vijfde met 20 uit 14. TVC’28 is lijstaanvoerder in 1E

In de tweede klasse K won Forward in Blijham met 2-0 van ASVB. Matthijs Gerbranda en Tim van den Brekel scoorden voor de studenten.

Helpman speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Musselkanaal. Stadspark was vrij.

Forward is achter WKE-15 tweede met 25 uit 13. Forward heeft nog een wedstrijd tegoed. Helpman is vijfde met 24 uit 14 en Stadspark negende met 17 uit 13.

In de derde klasse C won koploper FC Lewenborg opnieuw. In en tegen Westerwolde werd het 3-0. Amando Kremer opende de score. Kremer werd daarna met rood uit het veld gestuurd. Lewenborg bleef desondanks sterker en bouwde via Tom Katger en Gerben Veenstra de score uit.

Engelbert ging in Zeijen onderuit tegen SVZ: 3-1. Ingmar Hofstra scoorde bij een 2-0 achterstand voor Engelbert. In de slotfase besliste SVZ via Halid Berbic het duel.

Groninger Boys speelde thuis tegen hekkensluiter PJC en won met 6-2. Een nuttige zege want Groninger Boys is nog niet veilig. De zege was verdiend maar wel geflatteerd. Het eerste kwartier was voor PJC wat na 17 minuten ook verdiend op 0-1 kwam. Groninger Boys scoorde tussen de 22’ en 26’ echter drie keer en stond zo opeens 3-1 voor. Na rust drong PJC aan en kwam in de 62’minuut op 3-2. Groninger Boys stelde zes minuten later orde op zaken met de 4-2 en liep in de laatste tien minuten nog uit naar 6-2. Angelo Boonstra en Aaron van den Berg scoorden twee keer voor Groninger Boys. De andere treffers waren van Sean Nfor en Dairon Cecilia.

FC Lewenborg staat aan kop met 37 uit 13, Engelbert is achter SVZ derde met 23 uit 13 en Groninger Boys is zevende met 19 uit 13.