GVAV Rapiditas en Germanicus delen de punten

sport
Foto's Martijn Minnema: GVAV Rapiditas-Germanicus eindigde in 2-2

GVAV Rapiditas (derde in de Eerste Klasse E) speelde vanmiddag voor de derde keer op rij gelijk. Na puntendelingen tegen SVBO (3-3) en koploper TVC’28 (1-1) eindigde het duel op Kardinge tegen Germanicus (tiende) gelijk, 2-2.
Met een straffe wind over de lengte van het veld nam GVAV Rapiditas tegen de wind in al vlot de leiding. Eén minuut en 22 seconden was de wedstrijd oud toen Jordi Paapst slap verdedigen van Germanicus afstrafte. Hij speelde in de zestien een mannetje uit en schoot beheerst raak, 1-0. De openingsfase was voor GVAV, het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Germanicus. Maar na een minuut of tien kenterde het spelbeeld en kwam Germanicus beter in de wedstrijd. Dat spelbeeld wijzigde voor rust niet meer.

Halverwege de eerste helft draaide Germanicus ook de score om. Na 22 minuten kopte Nance Hoogeveen de gelijkmaker binnen en twee minuten later gaf Reinier de Boer het laatste zetje bij een poging die het midden hield tussen een schot en voorzet, 1-2. GVAV had voor rust moeite terug in de wedstrijd te komen, de grootse vorm leek te ontbreken en de harde wind speelde ook parten. Ruststand 1-2, ook omdat grote kansen schaars waren.


Na rust had GVAV de wind mee en scoorde het net als voor rust vlot. Drie minuten na rust kopte Niek Vreeman de 2-2 binnen. Nu was het Germanicus wat meer moest verdedigen dan dat het de aanval kon kiezen. De club uit Coevorden kwam er sporadisch uit, werd een paar keer dreigend, maar tot grote kansen leidde dat niet. GVAV Rapiditas kreeg enkele kansen en mogelijkheden maar of het vizier stond niet op scherp of Germanicus keeper Mendes voorkwam Gronings succes. Met 2-2 kregen beide teams op basis van elk een helft de bovenliggende partij wat ze verdienden.

GVAV Rapiditas ziet het gat met koploper TVC’28 groeien naar 7 punten, nummer twee NEO heeft vier punten meer dan GVAV wat naar plek vier zakt. Volgende week een (sub)topper, WVV-GVAV Rapiditas, de nummers 3 en 4 tegen elkaar.