Filmsector in Noord Nederland krijgt twee ton subsidie

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De filmsector in Noord Nederland krijgt 200 duizend euro van We the North. Dat is de noordelijke cultuurregio van de drie noordelijke provincies en de steden Groningen, Leeuwarden, Assen en Emmen.

Met de subsidie krijgen talenten de kans zich te ontwikkelen via training en begeleiding. Ook is er geld voor de oprichting van Filmpact Noord, een netwerk voor filmmakers in de regio.

Filmpact Noord gaat 90 talenten en professionals uit de drie noordelijke provincies trainen. Deelnemers doen praktische ervaring op door mee te werken aan drie korte films en één middellange film.

“Als vier steden en drie provincies werken we samen om de culturele netwerken tot bloei te laten komen”, aldus Gedeputeerde van cultuur Mirjam Wulfse. “Filmpact Noord is iets nieuws. Voor jonge talentvolle filmmakers is het belangrijk dat zij onderdeel kunnen zijn van een netwerk dat hen ondersteunt bij de professionele ontwikkeling. Dat kan door ontmoetingen, trainingen, aansluiting bij nationale en internationale netwerken en door het creëren van meer mogelijkheden om hun werk te vertonen.”