“Dinsdag rustig en zonnig, aan het einde van de week oplopende temperaturen”

nieuws
Foto: Couleur via Pixabay

Na een aantal dagen met koude nachten gaat de temperatuur aan het einde van de week omhoog. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het komend weekend wel eens 10 of 11 graden worden.

“Dinsdag is het rustig en zonnig”, vertelt Kamphuis. “Het blijft droog en het wordt 3 of 4 graden. De wind uit het zuiden tot zuidoosten is zwak, windkracht 1 of 2. In de nacht van dinsdag op woensdag gaat het 2 tot 4 graden vriezen. Woensdag wordt het opnieuw een rustige en zonnige winterdag. In de vroege ochtend vriest het een paar graden en uiteindelijk loopt de temperatuur op naar 4 graden. De zuidenwind is zwak, rond windkracht 2. In de nacht naar donderdag minimumtemperaturen rond de -3 graden.”

“Donderdag begint de dag met zon maar in de middag raakt het bewolkt. Het is waterkoud bij 3 of 4 graden en er kan in de middag een spatje motregen vallen. In de nacht naar vrijdag minima rond het vriespunt. Vrijdag is het wisselend bewolkt en droog. Het wordt 7 graden bij een matige zuidwestenwind, windkracht 3 tot 4. Het weekend verloopt zacht met temperaturen rond 10 of 11 graden. Het blijft droog. Wel lijken wolkenvelden hardnekkig te zijn.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: