Aantal chauffeurs Qbuzz wat staakt neemt licht toe op laatste actiedag

nieuws

Het aantal buschauffeurs van Qbuzz wat het werk heeft neergelegd is tijdens de laatste dag van de landelijke staking in het streekvervoer licht toegenomen. Dat laat de busvervoerder vrijdagochtend weten.

Ongeveer dertig procent van de chauffeurs van Qbuzz is vrijdag uitgereden. Landelijk reed zo’n vijftig procent van de bussen, met grote regionale verschillen.

Net als donderdag rijden de treinen van Arriva zo goed als helemaal volgens de dienstregeling. Alleen vakbondsleden van FNV en CNV leggen vrijdag het werk neer. Zij vormen slechts een klein aandeel van het personeel van Arriva, de meeste werknemers van  de vervoerder zijn lid van vakbond VVMC. De machinisten vallen daarnaast onder een andere cao dan de buschauffeurs.