Zonnescherm dreigt van gebouw te vallen aan Verlengde Lodewijkstraat

nieuws
Foto: 112groningen.nl

Hulpdiensten moesten zaterdagmiddag in actie komen aan de Verlengde Lodewijkstraat waar een zonnescherm naar beneden dreigde te vallen. Dat meldt een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl.

De melding kwam rond 16.30 uur bij de hulpdiensten binnen waarop een hoogwerker naar het adres werd gestuurd. “Het gaat om een gebouw dat op de hoek van de Verlengde Lodewijkstraat en de Esperantostraat staat”, vertelt de fotograaf. “Een zonnescherm is losgekomen van de gevel en dreigt naar beneden te vallen. De bewoner is direct in actie gekomen en heeft samen met een kennis het trottoir afgezet.”

Brandweerlieden hebben de hoogwerker opgesteld en hebben via de korf van het voertuig het zonnescherm kunnen verwijderen. Vanwege de operatie ondervond het verkeer enige hinder. Hoe het zonnescherm los kon geraken is onbekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: 112groningen.nl
Foto: 112groningen.nl
Foto: 112groningen.nl