Zoekactie in bosperceel naar vermiste Lucas Brink levert niets op

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De landelijke zoekorganisatie SAR Nederland heeft maandagavond in een bosperceel gezocht naar de vermiste 62-jarige Lucas Brink uit Stad. De zoekactie heeft niets opgeleverd.

Brink wordt sinds Nieuwjaarsdag vermist. Hij werd rond het middaguur voor het laatst gezien bij de Albert Heijn-supermarkt aan het Gedempte Zuiderdiep. “Vandaag zijn we op verzoek van politie Groningen met een aantal zoekhonden op zoek gegaan naar de 62-jarige man”, meldt een woordvoerder van SAR Nederland. “Naar aanleiding van een tip hebben we met vier honden heel gestructureerd een groot deel van een gebied van bijna vijftig hectare doorzocht. Ook hebben we gebruik gemaakt van onze drone waarmee we thermische afwijkingen in kaart kunnen brengen. Behalve veel wild hebben we helaas geen aanwijzingen gevonden over de vermiste man.”

Tips en camerabeelden
SAR Nederland laat weten op dinsdag verder te gaan zoeken. “We willen bewoners rond het Gedempte Zuiderdiep en omgeving vragen om hun camerabeelden van deurbellen en dashcams te controleren op vermoedelijke aanwijzingen. Tips en informatie kunnen gedeeld worden met de politie op telefoonnummer 0800 60 70 of 0900 88 44.” SAR Nederland is een organisatie die door politie en familie wordt ingezet bij vermissingen in Nederland.

Signalement
De politie maakt zich grote zorgen over het welzijn van Brink: “Op dit moment weten we niet waar Lucas zich bevindt”, laat een politiewoordvoerder weten. “Dat kan in de stad Groningen zijn, maar we sluiten ook niet uit dat hij elders in het noorden of zelfs daarbuiten verblijft. Voor zover we weten heeft hij op dit moment geen telefoon of bankpassen bij zich.” Toen Brink voor het laatst werd gezien, droeg Brink een donkerblauwe duffelcoat-jas met capuchon (houtje-touwtjejas), een donkere broek en een groen petje.

Op de website van de politie is een uitgebreid signalement en foto’s te vinden.