Voorbereidingen Eurosonic Noorderslag van start

Technici waren maandag druk bezig met de voorbereidingen voor het showcasefestival Eurosonic Noorderslag (ESNS). Dat gebeurde onder andere op de Grote Markt. Het vierdaagse festival, dat woensdag begint, is ook de belangrijkste conferentie voor Europese muziek in Europa.

De afgelopen twee jaar heeft ESNS door corona niet volledig fysiek kunnen plaatsvinden. Festivaldirecteur Peter Sikkema is dan ook door het dolle heen dat het weer kan: “Dit is geweldig. We hebben natuurlijk twee edities gehad die digitaal waren en nu eindelijk weer echt… dit is fantastisch.”

Het weer zat de opbouwers niet mee. Het regende de hele dag en het was koud. Toch vormt dat, als het aan Hoofd Productie Marlene Boere ligt, geen probleem en lopen ze zelfs voor op schema. “Tijdens de showweek blijft het koud, maar droog, en zo hebben we het het liefst,” zei ze.