Rappende psycholoog Daisy Veenstra wint de Vrouw in de Media Award 2022 Groningen

nieuws
Foto: Bruce Coolen

Daisy Veenstra uit Stad, die bekend staat als de rappende psycholoog, heeft de Vrouw in de Media Award 2022 voor de provincie Groningen gewonnen. Dat is dinsdag bekend gemaakt.

Veenstra is mateloos populair op het platform TikTok. Met haar muziek bereikt ze tienduizenden jongeren die te maken hebben met lastige thema’s als eenzaamheid, onzekerheid en depressie. De psychologe was één van de tien genomineerde vrouwelijke experts van de provincie. Na sluiting van de stembus bleken Veenstra, schrijfster Desirée van Nieuwenhoven en Ilaaf Al-Saidi de meeste stemmen behaald te hebben.

De jury koos unaniem voor Daisy Veenstra omdat zij in 2022 op haar eigen, laagdrempelige manier de juiste snaar wist te raken bij grote groepen jongeren die in een lastige fase van hun leven zitten. De Vrouw in de Media Award is een initiatief van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Veenstra dingt nu mee voor de Vrouw in de Media Award 2022 landelijk. Tot en met 31 januari is de stembus hiervoor geopend. Op 6 februari wordt de winnaar bekendgemaakt.