Gudde: FC Groningen werkt met man en macht aan directe versterkingen

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

FC Groningen werkt met man en macht aan het binnenhalen van directe versterkingen. Dat zei algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen dinsdag tijdens een speech voor de FC Groningen Businessclub.

Gudde erkende dat het momenteel niet goed gaat bij de FC. Daarom telt momenteel enkel de korte termijn. De club staat op de 15e plaats in de eredivisie en hoofdtrainer Frank Wormuth is in november ontslagen. Er was een gebrek aan duidelijkheid en chemie tussen de trainer, de staf en spelers. De tijd dringt nu, want de maanden januari en februari zijn cruciaal met wedstrijden tegen clubs die eveneens onder in de Eredivisie bivakkeren.

Toch had Gudde diverse positieve zaken te melden: het afgelopen seizoen eindigde met een winst van ruim 9 miljoen euro, en dat betekent dat het eigen vermogen nu ruim 10 miljoen euro bedraagt. Daarmee kan de FC investeren in de eerste selectie.

Verder staan er diverse uitdagingen voor de deur. De club wil het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn aankopen, mede om de huisvestingslasten van bijna 5 miljoen euro te laten dalen. Ook de accommodatie moet groeien, bij voorkeur op hetzelfde sportpark. Dat is hard nodig, zowel voor de eerste selectie mannen en vrouwen en de opleiding voor jongens en meisjes, als voor de maatschappelijke projecten.

Maar er zijn meer zorgen, aldus Gudde. De kosten voor de werknemers en het beveiligings- en horecapersoneel zijn veel hoger geworden. De energiekosten stegen van 270 duizend naar 600 duizend euro. Bovendien heeft NV Euroborg de huur van het stadion met bijna 10% verhoogd. Vandaar dat de horecaprijzen per direct worden verhoogd, Vanaf het nieuwe seizoen moet iedereen rekening houden met verhoging van de sponsorcontracten.