FC Groningen verliest degradatiekraker van Volendam

FC Groningen blijft laatste in de Eredivisie na een pijnlijke nederlaag tegen FC Volendam. In een koud, nat en guur Volendam konden de mannen van trainer Van der Ree de nare smaak van het verlies thuis tegen Cambuur niet wegspoelen.

Groningen begon de wedstrijd eigenlijk heel behoorlijk en kreeg via Van Gelderen en Pepi meteen in de openingsfase 2 kansjes. Maar toen was daar in de 20ste minuut een heel pijnlijk moment voor debutant Matěj Chaluš. De nieuwe centrale verdediger liet een pass terug naar Verrips veel te kort waarna Oristanio de keeper van de FC makkelijk kon omspelen voor 1-0. Na een verder niet enorm boeiende eerste helft was dit ook de ruststand.

In de tweede helft werd een stuk meer spektakel geboden. Uit een corner kwam Groningen via Hove op 1-1. Maar, in deze tweede helft hoefde je nooit lang op een goal te wachten. Vijf minuten later was het namelijk ook al 2-1 voor Volendam via Twigt. Van der Ree wisselde vervolgens en bracht Van Bergen en Irandust in. Irandust was meteen van waarde door een goede assist te geven op Pepi die tekende voor de 2-2. Maar wederom precies vijf minuten na de goal van Groningen was het ook alweer 3-2 door Mühren.

In de laatste tien minuten probeerde Groningen met Chaluš als extra spits nog een slotoffensief te organiseren maar hier kwamen geen kansen uit. 3-2 was de eindstand en daarmee zit FC Groningen nog dieper in de problemen als hekkensluiter van de Eredivisie.