Eerste nachttrein tussen Stad en Schiphol trekt tientallen reizigers

nieuws
Foto: Arriva Nederland. Eerste rit van de nachttrein op 21 januari 2023.

De eerste nachttrein die in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen Stad en Schiphol Airport reed heeft enkele tientallen reizigers getrokken. Dat laat vervoersbedrijf Arriva weten.

Volgens Arriva stapten er in Groningen 65 passagiers in. Op de tussengelegen stations konden nog eens dertig reizigers verwelkomd worden. Omdat het om de eerste nachttrein ging, werd er een feestje van gemaakt. Zo was de trein in de stijl van de nacht verlicht, waren er hapjes en drankjes te verkrijgen en traden er verschillende artiesten op. In samenwerking met Eurosonic Noorderslag waren de artiesten Fred Goverde, Them Dirty Dimes, Esther de Jong en DJ Coco Coquelicot uitgenodigd.

Zanger Gijs de Groot van Them Dirty Dimes: “Het was echt heel leuk. Iedereen was zo enthousiast. Samen vertrek je middenin de nacht naar Schiphol en onderweg leer je elkaar beter kennen. Ook kunnen we zo na een optreden in Amsterdam weer vroeg terugreizen naar Groningen.” De nachttrein tussen Groningen en Schiphol zal vanaf nu tijdens elke nacht van vrijdag op zaterdag rijden. Om 01.48 uur vertrekt de trein uit Groningen. Via Assen, Zwolle, Lelystad en Almere komt de trein om 03.51 uur aan op Schiphol. Om 05.07 uur vertrekt de trein vanaf Schiphol om op 07.22 uur weer te arriveren in Groningen. Een ticket voor de nachttrein kost tien euro en is te koop via Glimble, de reisapp van Arriva.