Voor het eerst in tien jaar weer Davis Cup-tennis in Groningen; Nederland speelt begin februari tegen Slowakijke

Het Nederlandse Davis Cupteam speelt begin februari twee dagen lang kwalificatiewedstrijden tegen Slowakijke in MartiniPlaza voor de finale van de Davis Cup. Dat maakte de Koninklijke Nederlandse Tennisbond donderdagmiddag bekend.

Het is voor het eerst in tien jaar dat er Davis Cup-tennis wordt gespeeld in Groningen. Ook toen was MartiniPlaza het toneel, toen tegen Oostenrijk.

Voor de wedstrijden, die op zaterdag 4 en zondag 5 februari plaatsvinden, wordt in de voorafgaande dagen een hardcourtbaan aangelegd in MartiniPlaza. Volgens directeur Willem de Kok zijn de eerste voorbereidingen nu al begonnen: “Een tennisstadion vol Oranjefans, daar gaan we voor. Zo’n 4.000 supporters kunnen we plaatsen op de tribunes. Het belooft een mooi feest te worden, waar sportliefhebbers kunnen genieten van toptennis. Martiniplaza heeft alles in huis om er een geweldige belevenis van te maken.”

Daar sluiten Jacco Eltingh (technisch directeur KNLTB) en wethouder Inge Jongman zich bij aan. “We kijken er naar uit om in Groningen te spelen”, aldus Eltingh. “Van oudsher is Groningen een Davis Cup stad, met veel studenten als trouwe supporters van het Davis Cupteam. De studenten reizen vaak mee en dat zorgt altijd voor een fantastische sfeer tijdens de wedstrijden. We verwachten in februari ook veel Oranjefans op de tribunes in Groningen.” Jongman vult aan: “Het is bijna tien jaar geleden dat het Davis Cupteam in Groningen speelde. Het is een fantastisch evenement en ik ben trots dat we de spelers weer mogen ontvangen. Dus ik nodig iedereen uit om vooral naar Groningen te komen om het Nederlandse team aan te moedigen, en om de stad te leren kennen.”

De kaartverkoop voor de wedstrijden is inmiddels begonnen. Meer informatie is hier te vinden.