Marieke Ferwerda nieuwe directeur Dienstverlening NCG

nieuws
Foto: NCG

Marieke Ferwerda begint per 1 februari bij de Nationaal Coördinator Groningen als directeur Dienstverlening en plaatsvervangend algemeen directeur.

Ferwerda gaat als lid van het directieteam aan de slag met het versterkingsplan, de samenhang in de productie en de samenwerking met betrokken partijen. Onder haar leiding wil NCG verder bouwen aan een slagvaardige, efficiënte en professionele organisatie. Ook richt ze zich op de samenwerking met partners als Instituut Mijnbouwschade Groningen, om de uitvoering van de versterkingsoperatie te optimaliseren.

Marieke Ferwerda: ‘Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s van NCG en de betrokken partijen een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van het versterkingsprogramma. Verbinding en communicatie met de bewoners en de betrokken partijen is daarbij van groot belang. Ik zie uit naar de eerste gesprekken.’

Marieke is momenteel nog werkzaam als Directeur Economie, Energie & klimaat en Landbouw bij de Provincie Fryslân. Zij heeft hier veel ervaring opgedaan en samengewerkt met verschillende overheden, burgers, bedrijven en belangenorganisaties. Ze studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.