Hortus Botanicus verwelkomt 35.000ste bezoeker

nieuws
Foto: Hortus botanicus Haren via Twitter

De Hortus Botanicus in Haren verwelkomde donderdag niet alleen een nieuwe eigenaar. Ook de 35.000ste bezoeker van het jaar werd welkom geheten. Met dit bezoekersaantal verbrak de botanische tuin opnieuw een record, met meer bezoekers dan in de afgelopen tien jaar.

Folkert Abma uit Schiermonnikoog was donderdagmiddag de gelukkige. Hij werd verwelkomd met een bos bloemen en een gratis jaarabonnement voor de Hortus. Volgens de botanische tuin is het recordaantal bezoekers geen complete verrassing. Vorig jaar meldde het bestuur al dat de coronacrisis de Hortus geen windeieren heeft gelegd. “Het aantal bezoekers groeit nog steeds, zelf na twee  corona jaren. De Hortus Botanicus Haren-Groningen blijkt nog steeds een aantrekkelijke tuin te zijn om te bezoeken en te beleven.”

Wethouder Rik van Niejenhuis en Hans Biemans, vicevoorzitter van het bestuur van de RUG, hebben donderdag de overname van de Biotoop en de Hortus ondertekend. De toekomst voor de botanische tuin lijkt daarmee in ieder geval tot eind volgend jaar verzekerd en er is geld opzij gezet voor de komende jaren, nu de gemeente de tuin heeft overgenomen.