‘Woonkamer van de stad’ Forum Groningen viert derde verjaardag met babbelbox

Het Forum Groningen is alweer bijna toe aan de derde verjaardag. Het beeldbepalende nu al iconische gebouw werd op 29 november 2019 geoepend. Om dat  bescheiden te vieren staat er de komende twee weken een babbelbox op de begane grond.

In de babbelbox kunnen Groningers hun ervaringen delen over het Forum. Met een paar drukken op de knop verschijnen vijf willekeurige vragen in willekeurige volgorde waarmee de mening van de bezoekers over het Forum wordt gevraagd. Het resultaat wordt rond de verjaardagsdatum afgespeeld op het grote scherm bij de publiekstribune in het Forum.

Wethouder Kirsten de Wrede had de eer als eerste wat te mogen opnemen in de babbelbox: “Het was wel spannend, want je zit in een klein hokje en je weet niet echt wat er precies gaat gebeuren.” De wethouder is onder de indruk van de invloed van drie jaar Forum in Groningen: “Ik denk dat het Forum misschien nog wel meer dan verwacht heeft bijgedragen aan het welzijn in de stad.”

Directeur van Forum Groningen Dirk Nijdam is na drie jaar Forum en de verplichte sluitingen tijdens de coronacrisi vooral heel erg trots op de bezoekersaantallen: “Het is altijd zó druk. We komen dit jaar over de twee miljoen bezoekers terwijl we in januari nog deels dicht waren. Daar ben ik ontzettend trots op.”

Deel dit artikel: