Winst voor Velocitas en Mamio in toppers

Groen Geel en Helpman delen de koppositie in 3C (Foto Martijn Minnema)

Velocitas (2L) en Mamio (4C) deden in de strijd bovenin goede zaken door in een rechtstreeks duel een concurrent te verslaan. Helpman en Lycurgus (3C) wonnen en blijven in het spoor van koploper Grijpskerk. Groen Geel liet een steek vallen door in de derby tegen The Knickerbockers gelijk te spelen.

2L
Velocitas trof met Drenthina een concurrent in de titelstrijd, de doelpunten waren duur. Merwyn Bos scoorde kort na rust de enige treffer waardoor Velocitas naar plek twee stijgt.  De achterstand op koploper Marum is drie punten, maar Velocitas heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Hekkensluiter Be Quick 1887 speelde thuis tegen Zuidhorn, ruststand was 0-1. Bart Nanninga scoorde halverwege de tweede helft de gelijkmaker, maar Zuidhorn er dankzij een late treffer nog met de 3 punten vandoor.

3C
Helpman deelde de koppositie met Grijpskerk, dat is ook na vanmiddag nog het geval. Beide clubs wonnen, Helpman deed dat uit tegen Omlandia. Tim van Dorp zette Helpman op 0-1, Fabio Marogiu maakte kort voor rust uit een penalty gelijk. Het duurde lang voor Helpman weer op voorsprong kwam. Pas in de slotfase maakte Wouter van der Graaf er 1-2 van waarna hij in blessuretijd ook nog de 1-3 voor zijn rekening nam. Omlandia staat voorlaatst.

Promovendus Lycurgus blijft in het spoor van het leidende duo. Dankzij een 2-1 thuiszege op HFC’15 staat Lycurgus maar 1 punt achter het leidende duo. Frank van der Veen bepaalde de ruststand op 1-0, in de laatste tien minuten werd het 2-0 door Mickey van der Horst en 2-1 door Robby van Sluis. HFC’15 staat zevende.

Bij Groen Geel werd er na twee ruime zeges op rij alweer over de titel gedroomd. Uit bij “jeugdopleiding” The Knickerbockers gaf het de zege diep in blessuretijd nog weg waardoor de achterstand op de bovenste twee groeide naar vier punten. Melle Gebben had Groen Geel bij de laagvliegende studenten voor rust op voorsprong gezet.
Melvin Nuwolt werd in de slotfase in de ploeg gebracht bij TKB, het bleek een gouden wissel, hij scoorde in de 95′ minuut de verdiende gelijkmaker. TKB heeft nu 6 uit 6 en staat tiende.

4C
Poolster-Mamio was een onvervalste topper, Poolster koploper, Mamio tweede. Na de topper is Mamio de nieuwe koploper in 4C. Het met een groepje buitenlandse studenten versterkte Mamio won in Spijk met 1-3.  Mamio leidde bij rust al met 0-1, liep in de tweede helft uit naar 0-3 waarna Poolster nog eretreffer scoorde.
De onderste drie in 4C komen oet stad. Stadspark staat met 0 punten laatste. Het verloor vandaag met 3-1 bij Corenos. Amicitia VMC heeft 1 punt en ging bij SIOS met 3-0 onderuit. VVK verloor met 2-1 van de nieuwe nummer twee, DVC Appingedam. VVK verzamelde tot nu 3 punten.