Wethouder opent vernieuwde Papengang: “Sfeer creëren van veiligheid en verwondering” (foto’s)

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Wethouder Mirjam Wijnja (GroenLinks) heeft woensdagavond de vernieuwde Papengang feestelijk geopend. Aan de vernieuwing is ruim twee jaar gewerkt.

In samenwerking met horecaondernemers, pandeigenaren en de gemeente is onder begeleiding van Robbert Holscher en Chris Garrit een plan uitgewerkt om de Papengang te verbeteren. “Met de verbetering wilden we een sfeer creëren van veiligheid en verwondering”, vertelt Holscher. “Hier is invulling aangegeven door naast de basisverlichting een artistieke sfeervolle verlichting te ontwerpen. Het pleintje en de steeg zijn opnieuw bestraat en de bestaande graffiti is vervangen door muurschilderingen gemaakt door verschillende kunstenaars.”

De negen lokale kunstenaars hebben zich laten inspireren rond het thema ’tegenstelling’. Het topstuk is een kunstwerk dat acht meter hoog is en zestien meter breed is. Het is gemaakt door Klaas Lageweg, waarbij hij zich heeft laten inspireren op de benaming en achtergrond van de gang. De artistieke verlichting is speciaal voor de gang ontworpen. De basisverlichting wordt begin volgend jaar door de gemeente vervangen.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen