Trompbrug twee maanden langer weg door tekort aan materiaal

nieuws
Foto: Piet Poelsma

De Trompbrug, het smalle bruggetje over het Verbindingskanaal bij De Oosterpoort, is eind december nog niet te gebruiken. De brug komt twee maanden later terug dan gepland, omdat er een tekort is aan materiaal om de brug veilig te kunnen plaatsen.

Fietsers moeten sinds begin oktober omrijden via de Oosterbrug, omdat de Trompbrug een grote onderhoudsbeurt krijgt. De brug zou in de week van 19 december terugkeren. Maar er zijn problemen bij de levering van materiaal voor de onderhoudsbeurt van de steunpunten van de brug op de oever.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Groningen zorgen de leveringsproblemen voor een langere afwezigheid van de Trompbrug. Pas eind februari kunnen fietsers weer via de houten brug over het Verbindingskanaal.