Trompbrug maandag toch open vanwege trage boot; brug gaat dinsdag echt dicht

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Fietsers konden maandag tot hun verbazing gewoon over de Trompbrug fietsen, terwijl de borden eromheen toch echt lieten zien dat hij dicht zou moeten zijn. Dinsdag werd duidelijk waarom, namelijk een vertraagde boot.

Die boot moet dinsdag toch echt aan gaan komen, waardoor de brug vanaf dinsdagochtend toch echt enkele maanden dicht is. Volgens woordvoerder Peter Steinfort van de gemeente Groningen gaat de demontage van de brug dinsdag beginnen. Daarbij worden eerst alle elektra en de bevestigingspunten van de brug losgekoppeld. “De planning is dat de brug volgende week donderdag eruit gaat”, vertelt Steinfort. “Dan wordt de brug per boot wordt afgevoerd naar Rusthoven aan de Stockholmstraat.”

De brug krijgt onder andere een nieuw brugdek. Ook wordt het gedeelte voor het openen en sluiten van de brug deels vervangen. Daarnaast vervangt de gemeente de houten steunpunten waar de brug op rust. Ook de landhoofden (de steunpunten van de brug op de oever) worden gerepareerd.

Fietsers moeten daardoor tot 19 december omrijden via de Oosterbrug.