Start van campagne ‘Orange the World’, tegen geweld tegen vrouwen

nieuws

Tussen 25 november en 10 december kleuren verschillende plekken in de stad Groningen oranje. Het heeft te maken met de campagne ‘Orange the World’, tegen geweld tegen vrouwen.

De campagne start op 25 november om 19.30 uur, met het verlichten van het kunstwerk Ultra op het Cascadeplein. Ook het academiegebouw en de koepel van DOT worden verlicht. Verder wappert de campagnevlag op veel plekken in de gemeente, en zijn de entrees van alle WIJ-locaties voorzien van posters.

Het thema van dit jaar is preventie, het investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortel aan te pakken. De samenwerkende organisaties betrekken ook mannen en jongens bij de campagne. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken op hun gedrag. De organisaie heeft ook informatiemateriaal over de campagne gestuurd naar onder meer scholen, sportclubs en buurthuizen.