Nog geen bos in kom A7 bij Engelbert en Middelbert, maar wandelpad komt er wel alvast

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

In afwachting van de aanleg van een bos tussen Engelbert en Middelbert en de ‘kom’ van de A7, zorgt een bijdrage uit het Toukomstproject ervoor dat er, nog voor het einde van het jaar, wel een nieuw wandelpad wordt aangelegd tussen de A7 en Meerstad.

Het Nationaal Programma Groningen maakte vrijdagmiddag bekend dat het 22.500 euro beschikbaar stelt aan het Toukomstproject ‘Landschapswerkplaats’ om het wandelpad te realiseren. Langs verschillende maaipaden van het waterschap Hunze en Aa’s worden routebordjes en bankjes geplaatst. Daarnaast worden er bloemen ingezaaid langs het wandelpad.

Het pad biedt volgens Anja van der Linden, die namens een groep initiatiefnemers uit Engelbert, een goed uitgangspunt voor de aanleg van het bos waar de groep bewoners naar uitkijkt: “Dat bos is er niet zo één, twee, drie, maar dit wandelpad is een mooi begin”, zegt Van der Linden. “Tot bijna tien jaar geleden hadden we hier meerdere productiebossen in de omgeving die onder andere gebruikt werden om in te wandelen, maar die zijn in de afgelopen jaren op één na allemaal gekapt. Er was daarom vanuit het dorp behoefte aan meer ommetjes.”