Melissa van Hoorn gekozen als lijsttrekker voor GroenLinks: “Klimaatcrisis in provincie aanpakken”

nieuws
De kandidaten van GroenLinks voor de aanstaande provinciale verkiezingen. Foto: ingezonden

Melissa van Hoorn gaat tijdens de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen de kar trekken voor GroenLinks. Dat is zaterdag besloten tijdens een ledenbijeenkomst.

Van Hoorn is op dit moment al gedeputeerde in het dagelijks provinciebestuur. De leden stemden vrijwel unaniem voor Van Hoorn als lijsttrekker. De nieuwbakken lijsttrekker zegt zich in te willen gaan zetten om op een groene en linkse manier de klimaatcrisis in de provincie aan te pakken: “De klimaatcrisis is niet meer een crisis van de toekomst, maar we zitten als samenleving er middenin. De gevolgen zijn nu al te merken in de extremere weersomstandigheden, zoals de droogte en overstromingen van de afgelopen zomers.”

“Tegelijkertijd zijn er grote zorgen over de stijgende energiekosten. Veel Groningers kunnen de energierekeningen niet meer betalen en dreigen daardoor in de kou te zullen staan deze winter. Het verduurzamen is daarom nog urgenter geworden.” De politici wil de klimaatcrisis aan gaan pakken zonder dat de inwoners daar de dupe van worden. “Groene en linkse politiek gaan altijd samen. Het is belangrijk dat we de klimaatcrisis nu aanpakken, waarbij we aandacht blijven houden voor mensen met een laag inkomen. Niemand mag in de kou blijven staan.”

Naast de lijsttrekker werd ook de rest van de kandidatenlijst samengesteld. De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden plaats op woensdag 15 maart 2023.