FC Groningen zet Frank Wormuth aan de kant: ‘Aanstelling was grote inschattingsfout’

nieuws
Foto via FC Groningen

FC Groningen beëindigt de samenwerking met hoofdtrainer Frank Wormuth. Volgens de directie is er te weinig draagvlak om de Duitse trainer langer aan te laten blijven.

De directie stelt het moeten nemen van de ‘ingrijpende maatregel’ te betreuren, maar de beslissing te moeten nemen in het belang van de club:  “We hebben afgelopen winter met de volle overtuiging voor Frank gekozen als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen”, licht technisch directeur Mark-Jan Fledderus toe. “Dit blijkt nu een grote inschattingsfout te zijn geweest, die ik mijzelf als technisch eindverantwoordelijke enorm aanreken. De afgelopen maanden is gebleken dat het hier bij en met FC Groningen geen goede match is geweest.”

Volgens Fledderus is de werkwijze van Wormuth onvoldoende aangeslagen: “Wij zijn van mening dat het hem niet is gelukt om voldoende draagvlak te creëren en zijn ideeën over te brengen op zijn staf en de spelersgroep. Er is te weinig duidelijkheid en verbinding. Dat zie je terug in een gebrek aan ontwikkeling van de spelersgroep, de staf en in de resultaten. De juiste voorwaarden om structureel en duurzaam succes te boeken, waren in onze ogen niet aanwezig.”

FC Groningen staat op dit moment op de vijftiende plaats in de Eredivisie met 12 punten uit veertien wedstrijden, nadat de club afgelopen zondag onderuit ging tegen Fortuna Sittard. Na het vertrek van Danny Buijs aan het einde van vorig seizoen en de aanstelling van Wormuth is FC Groningen op dit moment reëel degradatiekandidaat, terwijl de club dit jaar juist een vaste klant in het linkerrijtje en mogelijk zelfs de subtop in wilde sluipen. De slechte resultaten zorgden de afgelopen weken voor veel onrust. Aangewakkerd door problemen buiten het voetbal kookte de onrust zondagmiddag over bij supporters, die verhaal kwamen halen bij directeur Wouter Gudde.