Supportersvereniging FC Groningen: vertrouwen in Gudde na ‘stevig, maar goed gesprek’

nieuws
Foto: fcgroningen.nl

Na een ‘stevig, maar goed’ gesprek met Wouter Gudde en RvC-lid Bas Schrage over de onrust binnen FC Groningen, stelt de supportersvereniging vertrouwen te hebben in de manier waarop de directeur van de club de zorgen van de supporters weg wil nemen.

De supportersvereniging ging donderdagavond in gesprek met de twee bestuurders over problemen die Groningse ploeg de afgelopen periode hebben geplaagd. Naast de resultaten, het veldspel en de selectie van FC Groningen spraken Gudde en Schrage ook met de supporters over een aantal randzaken, waaronder de communicatie vanuit de club in het algemeen en specifiek van trainer Frank Wormuth en de verstoorde relatie tussen de voetbalclub en RTV Noord.

Volgens de supportersvereniging erkent Gudde de grote zorgen van de fans van de club. “Hij is zich ervan bewust dat een aantal zaken beter moet”, schrijft de supportersvereniging over het gesprek. “We kijken uit naar concrete acties van de directie en de Supportersvereniging zal dit kritisch blijven volgen de komende tijd. We hebben het volste vertrouwen dat Gudde de huidige onrust zal wegnemen.”

Er heerst al langer onrust onder de supporters door de slechte prestaties en het spel van FC Groningen gedurende het seizoen. De onrust werd aangewakkerd toen de spelers weigerden interviews aan RTV Noord te geven, nadat de omroep meldde dat de hond van speler Paulos Abraham een andere hond had doodgebeten. De speler zou vervolgens de aanlijn- en muilkorfplicht voor zijn hond hebben genegeerd. De boycot van de regionale omroep werd na de verloren wedstrijd tegen Utrecht van afgelopen zondag gedeeltelijk opgeheven. Maar niet voordat trainer Wormuth, voorafgaand aan de wedstrijd in de Galgenwaard, een aantal opmerkelijke uitspraken deed over de boycot.

De supportersvereniging stelt voor nu niet terug te willen kijken en de focus te richten op komende zondag. Dan neemt FC Groningen het tijdens de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar thuis op tegen Fortuna Sittard. “De voltallige Supportersvereniging roept iedereen op om zondag vol achter FC Groningen te gaan staan, want punten halen is voor nu het allerbelangrijkste.”