Boze FC-supporters verzamelen zich voor hoofdingang, Gudde zegt zich kapot te schamen

nieuws
Foto: ingezonden

Het is zondag aan het einde van de middag onrustig geweest rond het Euroborgstadion. Boze FC-supporters hadden zich voor de hoofdingang verzameld.

De onrust ontstond tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. In een krankzinnige slotfase wisten de Limburgers de eindstand op 2-3 te bepalen, waardoor de drie punten mee gingen naar Sittard. Na afloop verzamelden boze supporters zich voor de hoofdingang voor het complex. “Het duurde niet lang voor Wouter Gudde (algemeen directeur van FC Groningen, red.) naar buiten kwam”, vertelt een ooggetuige. “De fans scandeerden ‘Wormuth rot op, Wormuth rot op’. Gudde liet weten dat hij zich kapot schaamt en dat hij er alles aan gaat doen om de situatie de komende tijd te veranderen. Toen Gudde wegliep werd er opnieuw gescandeerd ‘Wormuth rot op’.”

Politieagenten hielden een oogje in het zeil, maar hoefden voor zover bekend niet in actie te komen. De ooggetuige: “Het waren supporters die verhaal kwamen halen. Die wilden laten zien dat ze totaal niet blij zijn met de gang van zaken.” FC Groningen staat op dit moment op de vijftiende plaats in de Eredivisie met 12 punten uit veertien wedstrijden.

Foto: ingezonden
Foto: 112groningen.nl