Eerste klasse F: PKC’83 wint diep in blessuretijd, ook zege Oranje Nassau

sport
Foto Andor Heij. PKC'83 - Drachtster Boys

PKC’83 won vanmiddag thuis in de eerste klasse F zaterdag diep in blessuretijd met 2-1 van Drachtster Boys. Er was ook winst voor Oranje Nassau. Gorecht speelde gelijk tegen de koploper en VV Groningen ging onderuit.

PKC’83 kwam vroeg op voorsprong tegen Drachtster Boys. Na 6 minuten werd een bal uit een corner doorgekopt en Simon Schreiber knikte met het hoofd raak: 1-0. Schreiber was de uitblinker bij PKC en hij kreeg na 33 minuten nog een grote kans. Hij passeerde twee Friezen, maar zijn schot werd gestopt door Emile Peters. Rob Schokker schoot de rebound in het net, maar deed dat vanuit buitenspelpositie.

Na een overwicht van PKC nam Drachtster Boys, dat getraind wordt door Stadjer en oud-Be Quick spits Willem Lanjouw, het initiatief. Dat resulteerde na 41 minuten in de 1-1. PKC doelman Ben Meedendorp sloeg de bal zo maar voor de voeten van Rudolf Banga en die schoot raak. Drachtster Boys kreeg nog twee aardige kansen, die een prooi waren voor Meedendorp.

Na de pauze bleef Drachtster Boys het initiatief houden met een grote kans voor Harmen Visser, die net naast ging. Maar langzaam maar zeker namen de Groningers de wedstrijd weer in handen.

Met name in het laatste kwartier had Drachtster Boys weinig in te brengen. PKC’83 kreeg vier kansen om de wedstrijd te beslissen maar de ballen werden net te slap ingeschoten of vlogen over. Drie minuten in blessuretijd viel de winnende alsnog. Invaller Vigan Hoxhaj verlengde met het hoofd een kopbal en het leer vloog in de bovenhoek: 2-1.

“Zeker op basis van het tweede deel van de tweede helft vond ik de overwinning terecht”, aldus PKC’83-trainer Bert Vos. “Maar het doelpunt had ook wel wat eerder kunnen vallen als we wat attenter waren geweest. Het is ook een belangrijke overwinning in verband met de versterkte degradatie van dit seizoen. Ik denk dat zo’n zeven ploegen in deze klasse bij die onderste plaatsen weg willen blijven”.

Dat lukt PKC’83 voorlopig, want de Groningers staan zevende met 13 punten uit 9 wedstrijden en zijn daarmee 5 punten los van de degradatieplekken.

Winst ON, remise Gorecht, verlies VVG

In dezelfde klasse hoeft Oranje Nassau zich voorlopig geen zorgen te maken. ON won thuis met 3-0 van FVC en staat derde met 20 punten uit 9 wedstrijden. ON was sterker dan FVC en boekte een terechte zege. Caram Carneiro Alves en Thomas Careman, na een blunder bij FVC, scoorden voor de pauze. Rick Wiersma deed dat na rust na een fraaie aanval.

Gorecht pakte knap een punt van Pelikaan S. In Haren bleef het 0-0. De ploeg uit Oostwold raakte daardoor de koppositie kwijt aan Blauw Wit’34.

Blauw Wit won in Leeuwarden met 3-1 van VV Groningen. Gorecht is negende met 9 uit 9, VVG is tiende met 8 uit 9. Volgende week speelt VVG thuis de derby tegen PKC. Vanwege het WK voetbal wordt bij die wedstrijd al om 13.30 uur afgetrapt.