Amateurvoetbal: GVAV wint topper, tweede zege Stadspark, Lewenborg blijft op koers

sport
Foto Martijn Minnema. GVAV - Jubbega

In 1E zondag won GVAV van Jubbega en doet bovenin goed mee. GRC ging onderuit tegen Dalfsen. Een klasse lager boekte SC Stadspark de tweede winst. In 3C wonnen alle Groninger clubs.

1E

GVAV Rapiditas won in de eerste klasse E zondag de topper van Jubbega. De bal lag al na tien seconden in het Friese net via Patrick Venema. Nog voor de pauze maakte Venema er ook nog 2-0 van. Na rust drong Jubbega wel aan, maar de grootste kansen waren voor de Groningers. GVAV klom over Jubbega heen naar de tweede plaats. GVAV heeft 17 punten uit 9 wedstrijden. Koploper TVC’28 heeft er drie meer.

GRC Groningen verloor in dezelfde klasse bij Dalfsen. Het werd 3-0. Alle Sallandse doelpunten vielen na de pauze. GRC zakte naar de vijfde plaats met 15 uit 9.

2L

n de tweede klasse L speelde Helpman met 2-2 gelijk in en tegen Sellingen. Korne Dijkhuizen en Huub Rudolphy zetten Helpman twee keer op voorsprong, maar die werd net zo vaak verspeeld. De Groningers staan met 15 uit 8 tweede achter Valthermond.

Forward ging thuis onderuit tegen WKE-16. De studenten verloren met 2-0. Forward zakte naar de derde plaats met 15 uit 8.

SC Stadspark boekte de tweede zege van het seizoen. In eigen huis werd Musselkanaal met maar liefst 5-0 verslagen. Michel Boonstra zorgde met twee doelpunten voor de 2-0 ruststand. Jasper de Vries maakte er na de pauze ook twee en Boonstra liet in de slotfase zijn derde aantekenen. Stadspark is elfde met 8 uit 8.

3C

In de derde klasse C wonnen alle clubs uit de gemeente Groningen. Koploper FC Lewenborg versloeg na een 2-1 ruststand Gieten met 4-2. Wesley Smith scoorde voor rust twee keer. Nadat Gieten via Florian van der Heide op gelijke hoogte was gekomen besliste Gerben Veenstra met twee treffers de wedstrijd. Lewenborg heeft 25 punten uit 9 wedstrijden.

Engelbert volgt op 6 punten afstand. Engelbert versloeg thuis ZNC met 2-0. Yannick Mugabe en Julian Zwerver maakten de doelpunten.

Groninger Boys won in Vinkhuizen met 2-1 van SVZ. SVZ nam voor de pauze een voorsprong. Via een strafschop van Angelo Boonstra werd het na de thee 1-1. Dairon Cecilia besliste de wedstrijd halverwege de tweede helft voor Groninger Boys, dat naar de vijfde plaats steeg met 14 uit 9.