ACM-brug blijft twee weken langer dicht

nieuws
De ACM-Brug - Foto: Gemeente Groningen

De afsluiting van de ACM-brug duurt twee weken langer dan gepland. Dat maakte de gemeente vrijdag bekend.

De ACM-brug over het Reitdiep is niet tot 1 december, maar tot en met de maandagmiddag van 12 december gestremd. Dit komt doordat het werk aan woongebouw Crossroads langer duurt dan oorspronkelijk gepland was.

De planning van de werkzaamheden aan de brug zorgde eind augustus, bij het begin van de afsluiting van de overgang voor fietsers en voetgangers over het Reitdiep, voor een hoop verwarring. Eén bord rond de brug meldde dat de afsluiting tot mei volgend jaar zou duren, terwijl een ander bord melding maakte van een einddatum van 1 december. De laatste datum bleek de juist, totdat de stremming van de brug werd verlengd met twee weken.