Partijen stellen vragen naar aanleiding stremming ACM-brug

Naar aanleiding van de stremming van de ACM-brug stellen D66, GroenLinks en Student & Stad vragen aan het college. De brug, die een snelle verbinding vormt tussen Vinkhuizen en de stad, is voor omwonenden en gebruikers onverwacht buiten gebruik. 

De ACM-brug is sinds het begin van vorige week dicht. De brug is tot eind mei volgend jaar afgesloten, vanwege de aanleg van kabels en leidingen in de fietsverbindingen van- en naar de brug. Door de stremming moeten fietsers omrijden via de Herman Colleniusbrug of de Pleiadenbrug.

‘Het is voor omwonenden erg onduidelijk waarom en voor hoe lang de brug gesloten is. Op het ene bord staat dat de brug tot eind september gesloten is, terwijl het andere bord het heeft over mei 2023,’, zegt Andrea Poelstra-Bos van D66, samen met Benni Leemhuis (GroenLinks) en Karoline de Groot (Student & Stad).

De fracties vragen het college daarom om duidelijkheid. Ze willen weten waarom er tegenstrijdige informatie is gecommuniceerd en waarom de stremming zo plotseling is. ‘Als het echt klopt dat de brug tot mei 2023 dicht gaat, is dat een heel groot probleem voor de bereikbaarheid in onze gemeente. Wij willen weten of het college bereid is om zich in te spannen voor een snelle heropening van de brug,’ aldus Poelstra-Bos.