Zondag bussen in plaats van treinen tussen Stad en Eemshaven vanwege tekort aan machinisten

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Arriva schrapt komende zondag alle treinen tussen Groningen en de Eemshaven. De vervoerder ziet zich genoodzaakt de verbinding te vervangen door bussen vanwege een tekort aan machinisten.

Volgens een woordvoerder van Arriva was het personeelstekort komende zondag zo hoog, dat er slechts twee opties overbleven: of overal een aantal ritten schrappen, of één treinlijn volledig schrappen. De vervoerder koos uiteindelijk voor de laatste optie en de treindienst tussen de Stad en de Eemshaven heeft volgens Arriva de minste impact. “We vinden het super vervelend onze reizigers, maar we moesten een keuze maken”, aldus een woordvoerder van de treinvervoerder.

Arriva zet komende zondag wel treinvervangende bussen in op het traject. Die stoppen op alle tussengelegen stations, behalve het Noorderstation (Station Groningen-Noord). Dit vanwege de afgezet routes voor de 4 Mijl. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd van ongeveer een half uur en bestaande aansluitingen kunnen niet worden gegarandeerd.