Martini Sparks verliezen in eigen huis van Den Helder Suns

Archieffoto: Arnold Meijer

De basketbalsters van LGITS.nl Martini Sparks hebben zaterdagavond in eigen huis met 63-70 verloren van Den Helder Suns. De wedstrijd was de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen.

In sporthal De Scharlakenhof in Haren waren de ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd, getuige de ruststand van 36-37. Dat veranderde niet in het derde kwart, de intensiteit bleef aan beide kanten hoog, er werd gevochten om elke bal (48-51). In het vierde kwart wist Den Helder uiteindelijk een klein, maar beslissend gat te slaan: 63-70.

“We hadden de scheidsrechters niet echt mee”
Coach Robert Tinga van de Sparks van de Sparks: “In preseason verliezen we met vijftig punten verschil van deze tegenstander, dus we hebben grote stappen gemaakt. Vandaag verliezen we op de vrije worplijn en op een paar andere details. En we hadden de scheidsrechters niet echt mee.”

Eindstand 63-70 (17-13, 36-37, 48-51, 63-70)
Topscorers bij de Martini Sparks waren Daniëlle Pruys met 20 en Kim Jaasma met 16 punten. Bij Den Helder waren Kiki Fleuren met 24 en Janiek van Veen met 22 punten goed op schot.