Justitie eist 18 maanden cel voor oplichting in zonnepanelen

nieuws
rechtbank

Het Openbaar Ministerie eist 18 maanden cel tegen een 37-jarige man uit Groningen, voor oplichting in zonnepanelen. Hij wordt verdacht van oplichting van twaalf personen.

Zijn slachtoffers, die belangstelling hadden voor zonnepanelen, kwamen via internet uit op zijn website. De verdachte ging vervolgens bij hen op bezoek voor een adviesgesprek, en bracht een offerte uit. Daarop volgde vrij snel een factuur, met de toezegging dat binnen vier weken na betaling van het volledige bedrag zou worden geleverd en geïnstalleerd.

De officier van justitie: “Zodra betaald was bleef het oorverdovend stil. Als het al lukte om tot afspraken te komen voor het leggen van de panelen dan werden die afspraken zonder uitzondering niet nagekomen. Er kwam niemand opdagen. En de verdachte had een breed pallet aan smoesjes daarvoor.”

Het geld, een bedrag van in totaal rond de 99.000 euro, werd volgens justiie door de verdachte gebruikt voor privé bestedingen, bijvoorbeeld zwemlessen, Netflix, horecabezoek en een leasecontract voor een Mercedes. De rechtbank doet op 3 november uitspraak.