Gemeente zet streep door Beer Mile in Stadspark

nieuws
Foto via Pixabay

Ruim anderhalve kilometer hardlopen en tegelijkertijd vier biertjes drinken. Het mag in ieder geval niet op de atletiekbaan in het Stadspark.

Tijdens een Beer Mile lopen hardlopers een mijl (1.600 meter) en drinken elke ronde (400 meter) één glas bier in een speciaal drinkgebied. Pas als die achter de kiezen is, mogen deelnemers verder lopen.

Studentenatletiekvereniging Vitalis wilde het vanuit Noord-Amerika overgewaaide evenement over twee weken organiseren in het Stadspark. In eerste instantie kreeg de vereniging toestemming van de gemeente. Maar twee weken later trekt de gemeente de baanhuur in.

Onduidelijke aanvraag

Volgens de gemeente is dat gebeurd, omdat de atletiekvereniging bij de aanvraag niet duidelijk heeft gemaakt om wat voor evenement het ging. “De vereniging heeft al eerder geprobeerd om een aanvraag in te dienen voor een dergelijk evenement”, vertelt woordvoerder Natascha van ’t Hooft. “Toen hebben we de aanvraag telkens afgewezen, omdat we vinden dat een evenement als dit niet past bij hoe wij sport en alcohol samen zien gaan op ons terrein.”

Dat er nu een streep door een gepland evenement moet, lijkt volgens de gemeente ook een beetje te wijten aan Vitalis. Van ’t Hooft: “Deze keer hebben ze een aanvraag gedaan voor een ‘atletiekevenement’, maar niet genoemd dat ook deze manier van alcoholgebruik hiermee gemoeid was. Daarom hebben we eerst wel een vergunning afgegeven, maar toen duidelijk werd dat het een ‘Beer Run’ zou zijn, hebben we hem weer ingetrokken. ”

Teleurstelling bij organisatie

De organisatie zegt teleurgesteld te zijn in de beslissing van de gemeente. “We keken enorm uit naar de Beer Mile en balen heel erg dat deze niet door kan gaan”, aldus de organisatie achter het evenement. “We zijn aan het kijken of we iets anders kunnen organiseren op een andere locatie en zullen jullie hierover op de hoogte houden.”