Gedeputeerde wil met Arriva in gesprek over niet laten rijden van treinen naar Eemshaven

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Gedeputeerde Fleur Gräper (D66) van Verkeer wil met Arriva in gesprek over het besluit om zondag geen treinen te laten rijden naar de Eemshaven. Dat meldt Gräper bij RTV Noord.

Vanwege een tekort aan personeel heeft Arriva besloten om zondag de hele dag geen trein te laten rijden tussen Groningen en Roodeschool en de Eemshaven. Het idee is door treinen op dit traject te schrappen dat er op andere trajecten wel treinen kunnen blijven rijden. Om reizigers op de plaats van hun bestemming te krijgen worden er door Arriva bussen ingezet. Men moet wel rekening houden met een extra reistijd van ongeveer een half uur.

“Onze reizigers moeten kunnen rekenen op een betrouwbare treindienst en een passend voorzieningenniveau en beide worden al een tijdje ernstig op de proef gesteld”, aldus Gräper. Op korte termijn wil de gedeputeerde in gesprek met Arriva. Eerder gaf Gräper het vervoersbedrijf al een standje omdat op zaterdagen de helft van alle ritten niet wordt gereden. Ook wordt er gedreigd met boetes.