Deel van Ring West tussen 30 oktober en 9 november dicht

Een deel van de westelijke ringweg is tussen zondag 30 oktober 22.00 uur en woensdag 9 november 06.00 uur afgesloten voor verkeer richting het noorden. Het gaat om het deel van het Vrijheidsplein tot afrit 18 Zeeheldenbuurt (Peizerweg).

Het verkeer uit de richting Drachten wordt omgeleid via Hoogkerk en het Hoendiep. Verkeer uit andere richtingen wordt omgeleid via de overige ringwegen. Vanwege het herfstweer kan het gebeuren dat de werkzaamheden niet op tijd klaar zijn. Dan wordt de afsluiting nog enkele dagen verlengd.

Verkeer richting het zuiden (Vrijheidsplein) kan nog wel gebruikmaken van de ringweg, maar wordt vanaf de toerit Zeeheldenbuurt over één rijstrook geleid. Bestuurders moeten dus rekening houden met meer drukte en extra reistijd, vooral tijdens de ochtend- en avondspits. Het verkeer rijdt hier naar verwachting tot het voorjaar van 2024 over één rijstrook.

De werkzaamheden hebben te maken met de aanpak van het Vrijheidsplein. Dat wordt in de toekomst ongelijkvloers. Ook de situatie bij MartiniPlaza gaat veranderen. De Ring West wordt ter hoogte van de Leonard Springerlaan verhoogd. De verkeerslichten op de ringweg verdwijnen hier en er komen op- en afritten van en naar de Leonard Springerlaan. De ombouw van het Vrijheidsplein duurt nog tot het voorjaar van 2024 met afsluitingen en verkeershinder tot gevolg.