D66 is uitval Arriva-treinen beu en eist actie van provincie

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Nadat eind vorige maand bekend werd dat er dit jaar al duizenden ritten van treinvervoerder Arriva zijn uitgevallen, neemt de uitval van ritten alleen maar toe. De provincie moet nu paal en perk stellen richting de vervoerder en ook het opleggen van boetes niet schuwen. Dat stelt de Statenfractie van D66 dinsdagmiddag.

De Statenfractiewil opheldering van het provinciebestuur over het toenemende aantal uitvallende treinen van de laatste weken, helemaal nadat er afgelopen zondag helemaal geen treinen reden tussen Groningen en de Eemshaven. Hoewel pas halverwege volgend jaar duidelijk wordt of Arriva dit jaar aan haar afspraken is nagekomen, wil D66 dat de provincie nu al druk op de vervoerder legt om aan haar concessieverplichtingen te voldoen.

De fractie wil daarnaast duidelijkheid voor treinreizigers, die volgens D66 recht hebben op een volledig treinaanbod dat betrouwbaar functioneert.“Een betrouwbare dienstregeling is essentieel om reizigers te behouden voor het openbaar vervoer”, stelt Statenlid Peter Gerrits. “Die betrouwbaarheid wordt nu geschaad. Dat is niet goed voor de treinreizigers én niet goed voor de provincie.”